Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony, Ultra Hızlı Ortam Seçeneklerini Dünyanın İlk XQD/SD Kart Okuyucusuyla Geliştiriyor

Sony XQD SD M64 GlobalTechMagazineSony, profesyonel bellek kartı seçeneklerini yeni ve daha hızlı XQD ve SD ortamlar, XQD ve SD formatlarına yönelik kart okuyucular ve XQD USB adaptörüyle genişletiyor. Ürünlerin tamamı, Nikon D5 veya D500 gibi yüksek performanslı yeni DSLR fotoğraf makinelerini destekleyecek şekilde tasarlandı.

Sony’nin XQD-M serisi, kullanıcılara istikrarlı seri çekimler için 440 MB/sn (okuma) ve 150 MB/sn’ye (yazma) varan ultra yüksek veri aktarımı hızları ve Sony’nin yeni kart okuyucu teknolojisiyle kullanıldığında 64 GB veriyi yaklaşık 3 dakikada yedekleme imkânı sağlıyor. XQD formatının kart kalınlığı, pim koruması ve güçlendirilmiş sağlam dış kasa gibi öğelerden oluşan benzersiz ve güçlü yapısı, güvenilir kullanım için üretildi.

Ayrıca Sony’nin UHS-II destekli yeni SD kart serisi SF-M; profesyonel, DSLR ve aynasız fotoğraf makineleri dahil olmak üzere dijital görüntüleme cihazları için optimize edildi. Bunun dışında, 260 MB/sn (okuma) ve 100 MB/sn’ye (yazma) varan yüksek hızlarıyla SF-M serisi, Sony’nin UHS-II destekli yeni kart okuyucusuyla kart ile PC arasında hızlı veri aktarımları gerçekleştirmeye olanak tanıyor.

Olağanüstü derecede güvenilir; sağlam; toza, X ışınlarına ve mıknatıslara dayanıklı ve antistatik olan her iki ortam seçeneği de en hassas fotoğraf ve video içeriklerini güven içinde koruyor.  İndirilebilir File Rescue Yazılımı; RAW görüntüler, MOV dosyaları ve 4K XAVC-S video dosyaları dahil olmak üzere silinmiş olabilen fotoğrafları ve videoları kurtarmaya yardımcı oluyor.

Avrupa Ürün Müdürü Stephanie Dareau, “Dijital görüntüleme kameraları gelişip bunların kaydettiği yüksek çözünürlüklü dosyaların boyutu arttıkça kullanıcıların fotoğraf ve video verilerini daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetmelerini ve hiçbir kritik çekimi kaçırmayacaklarından emin olmalarını sağlayacak yöntemlere duyulan ihtiyaç da artıyor.  Dosyaların daha sorunsuz ve verimli bir şekilde aktarılmasını ve yedeklenmesini sağlayan bu yeni ortam seçenekleri, kullanıcılara sık sık gerçek zamanlı içeriğe ihtiyacı olan iş akışlarını benimseme esnekliğini ve kolaylığını sunuyor.” dedi.

Yeni kart seçenekleriyle birlikte Sony, dünyanın ilk XQD/SD kart okuyucusu olan MRW-E90 modelini de sunuyor. Tüm XQD serisi ve UHS-II SD kartlardan PC’ye ultra yüksek hızlı veri aktarma imkanı sunan bu kart okuyucu, birden fazla adaptör ve okuyucu kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.  Yeni kart okuyucu SuperSpeed USB’yi de destekliyor (USB 3.1 1. Nesil). Sony, güvenilirliği optimize eden ve kartlarla aynı verimlilikte çalışarak profesyonellere en iyi performansı sunan E90’ı Sony’nin XQD ve SD kartlarıyla birlikte geliştirdi.

QDA-SB1, M ve G Serisi XQD kartlarla uyumlu olan bir USB XQD adaptörü. Adaptör yalnızca bir USB bağlantı noktasını kullanacak biçimde modernleştirildi ve USB uzatma kablosuyla birlikte geliyor.

Sony’nin yeni XQD-M serisine ek olarak sunduğu XQD-G serisi, Nikon D5 gibi modeller dahil olmak üzere yeni yüksek hızlı kameralarla kesintisiz seri çekimde 200 kareye kadar kayıt yapabiliyor.1

Sony böylece yüksek performanslı dijital görüntüleme cihazları için ideal olan bellek kartlarını müşterilerin daha fazla ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirmeye devam ediyor.

Profesyonel kullanıma yönelik yeni ortam teknolojilerinin şu tarihlerde çıkması planlanıyor:

  • XQD M Serisi Şubat’ta kullanıma sunulacak
  •  SD SF-M Serisi Mart’ta kullanıma sunulacak
  • MRW-E90 XQD/SD kart okuyucu Şubat’ta kullanıma sunulacak
  • QDA-SB1 XQD USB adaptörü Nisan’da kullanıma sunulacak

Not: XQD-M serisini; PXW-FS7, PXW-Z100 veya Sony’nin diğer cihazlarıyla kullanırken cihaz yazılımının güncellenmesi gerekir.

Teknoloji Makaleleri