Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CMC bu yıl kadın çalışan sayısını yüzde 60’lara çıkaracak

cmc globaltechmagazineCMC Turkey, yurt genelinde kadın istihdamına yaptığı katkıyla Türkiye ekonomisine omuz veriyor.

Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı şirketlerinden CMC Turkey, kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik çalışmalarına ağırlık vererek, ülke genelindeki istihdam seferberliğine katkı sağlıyor. CMC, kadınların özellikle iş hayatında zorluklarla karşılaştıkları bölgelerde, verdiği şirket içi eğitimlerle kadın çalışanlarının kariyerlerinde yükselmelerini sağlıyor. 2017 sonuna kadar kadın çalışan sayısını yüzde 60’lara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Satış Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bengü Güneş, “CMC Turkey olarak her zaman sektörün üzerinde bir büyüme ivmesi gösterdik ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yeni operasyonlarla birlikte istihdamımızı artırmayı sürdüreceğiz. İstihdamımızdaki artışın bizler için hiç kuşkusuz en gurur verici kısmı, kadın istihdamında gösterdiğimiz başarı. Kuruluşumuzdan bu yana ilkesel olarak kadın istihdamını şirket büyümemizin çok önemli bir parçası olarak gördük. Bu çabayı özellikle Anadolu’da hizmet verdiğimiz lokasyonlarda göstererek, kadının iş gücüne katılımını artırmak, bizim için adeta bir görev oldu. Genellikle kadınların çalışma eğitim gibi alanlarda sorunlarla karşılaştıkları bu gibi bölgelerde bir imkân sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.   

CMC’de kadın yönetici imzası 

Kadın yönetici oranının alt ve orta kademelerde oldukça fazla olduğunu söyleyen Bengü Güneş, “Özellikle alt kademede yüzde 78 oranında kadın yöneticimiz bulunuyor. Ayrıca 7 operasyon direktörümüzün 6’sı kadın. Başarılı kadın çalışanlarımızın kariyer hedefine çok kısa süre içerisinde ulaşabileceği bir terfi sistemimiz bulunuyor. Bu da kadın çalışanların CMC’yi tercih etmelerinde önemli bir etken oluşturuyor” dedi.

Kadınlar için güvenli bir çalışma ortamı sağlandı

CMC’nin İstanbul’dan sonra en yoğun kadın çalışan istihdamının yapıldığı Malatya ve Şanlıurfa operasyon merkezlerinde ayrıca çalışanların güvenliğine de gerekli önem veriliyor. CMC ayrıca kadın çalışanlarının sosyal hayatlarında da aktif olabilmeleri için kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımları için imkânlar sunarken,  sağlık ve kişisel bakım gibi alanlarda da avantajlar sağlıyor. CMC’de kadın çalışanlara yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bengü Güneş, “CMC’de kadınların güvenle çalışabilecekleri bir aile ortamı var. Genellikle kadınların çalışma eğitim gibi alanlarda sorunlarla karşılaştıkları bazı bölgelerde spesifik bazı uygulamalar geliştirdik. Kadın çalışanlarımızın ailelerini yakınlarının güven dolu bir ortamda çalıştıklarını yerinde görebilmeleri için istedikleri zaman lokasyonlarımızda ağırlıyoruz. Ayrıca kadınlar günü öncesinde Malatya lokasyonumuzda çalışanlarımız için meme kanseri taraması yaptık. Ayrıca diyet koçluğu programımız kadın çalışanlarımızın ilgiyle takip ettiği bir program haline geldi.” dedi.

Teknoloji Makaleleri