Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat’in OpenShift Dedicated ürünü artık Google Bulut Platformunda

red hat globaltechmagazineRed Hat’in güvenilir kurumsal deneyimi, Google’ın koyteynerlere özel altyapısı, veri analitiği ve makine öğrenme sistemleriyle bir araya geldi.

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, OpenShift Dedicated ürününün Google Cloud Platformunda kullanılabilir hale getirildiğini duyurdu. Bu da, Red Hat’in ödüllü konteyner platformunun, “OpenShift Dedicated on Google Cloud Platform” üzerine alınarak, uygulama kurmak, tanıtmak ve yönetmek isteyen kurumsal müşterilere, yönetilen bir hizmet olarak sunulması anlamına geliyor. Google Platform üzerindeki OpenShift Dedicated sayesinde kullanıcılar, Red Hat’in derin kurumsal deneyiminden faydalanarak konteynere geçişlerini, Kubernetes’i ve bulut yerlisi uygulama şablonlarını hızlandırabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca Google’ın küresel, konteynerlere uygun altyapısından faydalanabiliyor ve Google’ın veri analitiği, makine öğrenme, hesaplama, network ve depolama hizmetleri ekosistemiyle ürünlerini zenginleştirebiliyorlar.

Red Hat, konteynerlere ve bulut yerlisi uygulama şablonlarına geçen ama idari ve operasyonel yönetim görevlerinden ziyade uygulama geliştirme ve kurmaya odaklanmak isteyen müşterilerine hız kazandırma hedefiyle Aralık 2015’te OpenShift Dedicated’i tanıttı. OpenShift Dedicated ile Red Hat, endüstri lideri destek veriyor ve OpenShift Dedicated yönetimiyle hizmet sağlayıcı rolünü üstlenerek müşterilerinin değerli zamanını ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı oluyor.

OpenShift Dedicated, Red Hat OpenShift Konteyner Platformu (kurumsal ölçekte, müşteri tarafından yönetilen platform) ile aynı kod temeli üzerine kuruluyor ve müşterilerin genel ve özel bulut üzerindeki iş yüklerini kolayca taşımalarını sağlıyor. Kullanıcıların konteyner faaliyetlerini kolaylaştırmayı hedefleyen OpenShift Dedicated (OpenShift portföyünün tümüyle birlikte), Red Hat’in güvenilir ve kendini kanıtlamış kurumsal Linux platformu Red Hat Enterprise Linux’u temel alan daha emniyetli bir kurumsal konteyner platformu olarak geliyor.

Red Hat Başkan Yardımcısı ve OpenShift Genel Müdürü Ashesh Badani konuyu şöyle değerlendiriyor:

“OpenShift Dedicated sayesinde artık OpenShift, birçok bulutta çalışan bir ayırma katmanı görevi yürütüyor. OpenShift Dedicated’ı, Google Bulut platformunu da içine alacak şekilde genişletmemiz sonucu, müşterilerimizin OpenShift Dedicated üzerindeki uygulamaları Google Bulut hizmetlerinin avantajlarından da faydalanabilecek. Bizler ise birçok bulut ve altyapı platformuna uygun gerçek bir taşınabilir platform hayalimizi bir adım daha ileri taşımış oluyoruz.”

Google Cloud Teknoloji Ortakları Başkanı Nan Boden ise şöyle diyor: “Müşteriler sürekli, genel ve özel altyapıları kullanabilecekleri açık (kaynak) çözümleri aradıklarını anlatıyorlar; aslında kısacası bir seçenekleri olsun istiyorlar. Red Hat, hibrit bulutu yönetmek için gereken destek ve esnekliği arayan kurumların Kubernetes’ten faydalanmasında merkezi rol oynadı. Dijital dünyada faaliyet gösteren müşterilerimize yardımcı olmak için Red Hat gibi ortaklarla çalışmayı sürdürmeye kesinlikle kararlıyız.”

“OpenShift Dedicated on Google Cloud Platform” şunları içeriyor:

  • Tek kullanıcı ayrışması, 100GB SSD tabanlı kalıcı depolama özellikli kaynak havuzu, 48TB network iop ve konteyner tabanlı uygulamalar kurmak için altı nod.
  • VPN ve Google Virtual Private Cloud –VPC- Sanal Özel Bulut) işlevleri kullanarak bulut ortamlarına daha güvenli erişim sağlamak ve kişiselleştirmek isteyen müşteriler için idari ve güvenlik kontrolleri.
  • Red Hat JBoss Middleware konteyner hizmetlerine erişim, OpenShift üzerinde geliştirilmiş ve kurulmuş uygulamalardan gelen iş süreç yetenekleri ve entegrasyon.
  • Dünya genelinde altı Google bölgesinde bulunma özelliği.
  • Google Cloud PubSub, Google Big Query ve Google Cloud Big Table dahil Google Bulut hizmetleriyle entegrasyon.

Bu yeteneklere ek olarak Red Hat ayrıca,  konteyner iş yüklerini taşımak, sürekli teslimata ve DevOps süreçlerine geçmek ve “OpenShift Dedicated on Google Cloud Platform” ile mikroservis tabanlı uygulamalar geliştirmek isteyen müşterilerine yardımcı olmak için profesyonel hizmetler sunuyor. Buna ek olarak Red Hat Açık İnovasyon Laboratuvarları ve Red Hat Danışmanlık atölyeleri ise Red Hat müşterilerinin, dijital dönüşüm girişimleri için yol haritası çizmelerini, uzman Red Hat teknik danışmanlık hizmetleri almalarını sağlıyor.

“OpenShift Dedicated on Google Cloud Platform”a, geçerli bir Red Hat OpenShift Konteyner Platform aboneliği olan kullanıcılar kolayca ulaşabiliyor. 

Büyük projede Kubernetes ortaklığı: Red Hat + Google

Red Hat, büyük bir gelecek vadeden açık kaynak projesi Kubernetes’in ortak paydası ve en önemli ikinci kurumsal ortağı olarak, projenin ortaya çıktığı ilk günden itibaren  komüniteden güç alan inovasyon özelliğiyle Google’a katkı sunuyor, konteyner yönetimi ve cluster (küme) yönetiminin ileri bir seviyeye ulaşmasına yardımcı oluyor. Ortak paydadaki şirketler OpenShift’in temelini oluşturan Kubernetes erişimi, ölçeklenebilirlik ve çoklu kullanıcı gibi niteliklerinin zenginleşmesine katkıda bulunuyor. OpenShift, geliştiricilerin beklediği  özelliklere sahip kurumsal-sınıf  Kubernetes versiyonu ve docker konteyner işleyiş süresi sağlamakla kalmayıp kullanıcıların uygulama kurma ve ayırma işlemleri konusunda daha çok kontrol sahibi olmalarını mümkün kılıyor. Son dört yılda Red Hat; OpenShift genel bulut platformları, OpenShift Dedicated ve OpenShift Online sayesinde günde yaklaşık üç milyon uygulama ve dört milyon talebe destek verdi.

OpenShift’in kurumsal değeri

Yakın zamanlarda Red Hat tarafından OpenShift’in değeri üzerine  IDC şirketine yaptırılan bir araştırmada DevOps süreçlerinde iş-kritik, mikro-servis tabanlı uygulamalar sağlayan
OpenShift sayesinde müşterilerin pazar taleplerine daha hızlı cevap verdiği ortaya çıktı. OpenShift’in sağladığı faydalar arasında uygulama teslim süresinde %66 daha yüksek hız,  her 100 uygulama geliştirici başına 1,29 milyon USD yıllık kar ve beş yılda ortalama %531 yatırım getirisi de var. OpenShift Dedicated ile kurumsal müşteriler, “Red Hat on Google Platform” tarafından sunulan bulut tabanlı yönetilen hizmetlerle beraber tüm bu avantajlara sahip olabiliyorlar.

Teknoloji Makaleleri