Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CMC ile Engeller Ortadan Kalkıyor

cmc globaltechmagazineTürkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden CMC, “Aramızda Engel Yok” anlayışı ile Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yerini aldı. Engelli personel istihdamına katkıda üstün başarı gösteren CMC fuar sırasında hem deneyimlerini paylaştı, hem de engelli personel istihdamına katkı sağladı.

CMC, engelli personel istihdamına katkı sağlamak ve engelliler için çalışma ortamındaki güçlükleri ortadan kaldırma konusundaki deneyimlerini paylaşmak için 3-6 Aralık tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Engelsiz Yaşam Fuarı’na kendi standı ile katıldı.

“Aramızda Engel Yok” mottosu ile fuarda engelli adayları ile birarada olan CMC, yasal taban sınırı %3 olan engelli istihdam çalıştırma yükümlülüğünün daha da üzerinde engelli personel çalıştırma stratejisi ile birçok şirketten ayrılıyor.

Fuar sırasında açıklama yapan CMC İnsan Kaynakları Direktörü Özhan Öner, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’den fazlasını engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Biz CMC olarak elimizden geldiğince engelli vatandaşlarımıza iş fırsatları yaratmaya gayret ediyoruz. İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa lokasyonlarında yaklaşık 140 engelli çalışan istihdam ediyoruz. Engelli çalışanlarımız ile aramızda bir engel olmaması için birçok kolaylık sağlıyoruz. Şirketimizde engelli çalışanlarımız için bir çalışma ortamlarımızın ergonomisini buna göre hazırladık ve dekore ettik.

Ayrıca engelli personellerin yemekhane hizmetlerinde özel asistanlar destek vermektedir. Her yıl Engelli çalışanlarımıza özel motivasyon etkinlikleri yapıyoruz. Bu konuda geleneklsel hale gelmiş Engelliler Pikniğimiz çok beğeni görmektedir. Ayrıca engelli personellerin karşı karşıya oldukları sorunları daha iyi anlamak ve şirket olarak kendilerine sağladığımız tüm koşulların iyileştirilmesi adına “Sizi Dinliyoruz Toplantıları” yapıyoruz. Tüm bunların sonucunda CMC Çağrı Merkezi olarak bizlerin de yarının potansiyel engellileri olduğumuzun farkındalığında engelli çalışanlarımızın bizlerle çalışması için gayret gösteriyor ve onları diğer tüm çalışanlarımızdan ayırmıyoruz” dedi.

Engelsiz Yaşam Fuarı’na (EYAFexpo) daha önceki yıllarda 31 ülkeden 181 ayrı firma katılmıştı. Girişi ücretsiz olan fuar etkinliğinde 9700’den fazlası engelli olmak üzere 15 binden fazla misafir ağırlandı.

Teknoloji Makaleleri