Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Teknolojinin lider şirketleri Fortinet Security Fabric ekosistemine katıldı

fortinet globaltechmagazineFabric-Ready Programı’nın yeni ortakları, Fortinet Security Fabric mimarisini bulut sistemlerine, sanal ve yazılım tanımlı ortamlara taşıyor.

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümleri alanında dünyanın önde gelen  şirketlerinden Fortinet, Fabric-Ready Partner Programı’na endüstrinin önde gelen sekiz bilgi teknoloji sağlayıcısının daha katıldığını duyurdu. Bu yeni ortaklar, Fortinet Security Fabric mimarisini geleneksel, bulut, sanal ve yazılım tanımlı ortamlar geneline yayarken aynı zamanda kurumlar için çok satıcılı güvenlik kurulumlarını da basitleştirecek.

  • Yeni Fabric-Ready Program Ortakları ise şunlar: AlgoSec, Attivo Networks, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Nuage Networks from Nokia, Silver Peak, VeloCloud ve Versa Networks.
  • Fabric-Ready Partner Programı, Fortinet Security Fabric mimarisinin fonksiyonlarını tamamlayıcı çözümlere açarak Fortinet’in güçlü teknoloji ittifakı üzerine inşa ediliyor. Bu programda yer alan ve teknolojilerini Security Fabric ile entegre olabilecek şekilde geliştiren ortaklar, sürekli bir ortak çalışma için yol haritalarını paylaşıyor ve pazarlara ortak şekilde girişten faydalanıyor.
  • Günümüze kadar, Fortinet 22 ortağı Fabric-Ready Programı’nda bir araya getirdi. Önde gelen bilgi teknolojileri sağlayıcılarından oluşan bu ortaklar, kurumlum için önceden entegre edilmiş, uçtan uca ürünler sunacak ve böylelikle kurumlar müşterilerin teknik destek yükünü ve maliyetlerini azaltacak. 

Fortinet’in Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Maddison konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Günümüzdeki tehditlere karşı hızlı ve koordineli yanıt vermek kritik önemde. Fortinet Security Fabric, tüm kurumsal altyapıları kapsayacak genişlikte olup Fabric-Ready Partner Programımız sayesinde diğer güvenlik sağlayıcılarının çözümleri ile sıkı entegre olabilecek kapasitede. Bu açık yaklaşım, birçok sağlayıcının güvenlik çözümlerinin, uygulanabilir tehdit istihbaratını ve bilgilerin gerçek zamanlı bir şekilde paylaşılmasını sağlıyor, Fortinet’in ve ortaklarının kurumları IoT’tan bulut sistemlerine kadar koruyan kabiliyetlerini arttırıyor. Fortinet olarak yeni Fabric-Ready ortaklarına hoş geldiniz diyor ve tüm müşterilerimize daha güvenli bir gelecek sunma kararlılıklarından memnuniyet duyuyoruz.” dedi. 

Günümüzün BT güvenlik sorunlarını çözmek için birlikte çalışıyoruz

Günümüzdeki kurumlar, rekabetçi dijital ekonomi içerisinde büyümelerini sürdürebilmek için yeni teknolojilere ve gelişmiş altyapılara geçiş yapıyor. Bu kurumların çoğu, birçok satıcının ağ ve güvenlik çözümlerini kullanıyor. Bu da BT ekiplerinin entegrasyon yapmasını ve heterojen ortamlarda çok satıcılı çözümlerin verimli bir şekilde çalışmasını oldukça zorlaştırıyor.

Fortinet Security Fabric, Fabric-Ready Partner Programı sayesinde mevcut teknoloji yatırımlarını arttırıyor. Fabric-Ready ortaklarının çözümleri birlikte çalışarak Fortinet’in iyi şekilde tanımlanmış API’lerini (uygulama programlama arayüzleri) Fortinet Security Fabric ile güçlü şekilde entegre edecek biçimde güçlendiriyor. Bu ortaklık, Security Fabric mimarisinin kabiliyetini bulut, sanallaştırılmış ve yazılım tabanlı ortamlara yayarken ortakların çözüm ve servisleri ile sorunsuz bir entegrasyon da sağlıyor.

Bu program kapsamında, ortaklar birlikte çalışmaya verdikleri önemle birbirlerinin çözümlerini onaylıyor. Ek olarak Fabric-Ready ortakları Fortinet ile ortak pazarlama ve pazarlara birlikte girmenin avantajından faydalanıyor. Aşağıda yer alan yeni teknoloji ortakları çeşitli API entegrasyonları ile Fabric-Ready Programı’nda yer alıyor:

  • Bulut: Hewlett Packard Enterprise (HPE Helion), Nuage Networks from Nokia, VeloCloud, Versa Networks
  • Uç nokta, IoT (Tehdit Tespiti & Yanıt): Attivo Networks
  • Yönetim: AlgoSec, Hewlett Packard Enterprise (WebInspect)
  • SIEM: Hewlett Packard Enterprise (ArcSight)
  • Sistem Entegrasyonu: Hewlett Packard Enterprise
  • Sanallaştırma, SDN, NFV: Cisco (ACI), Nuage Networks from Nokia, Silver Peak, VeloCloud ve Versa Networks 

Fabric-Ready ortaklarının Security Fabric hakkındaki yorumları

AlgoSec’in Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bruno Weinberger: “Dijital dönüşüm, sürekli büyümeyi destekleyen yeni teknolojilere geçişi de beraberinde getiriyor. Buna karşın bu büyüme, ek ağ karmaşıklığına ve daha büyük çaplı saldırılara neden oluyor. Ticari üretimi aksatmadan, bu sorunlarla başa çıkmak ve ağların güvenli ve uyumlu olmasını sağlamak da BT yöneticilerine düşüyor. Fortinet’in Fabric-Ready Partner Programı’na katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. İş odaklı yaklaşımı ile AlgoSec; bulut, SDN ve kurum içi ağlarda güvenlik politikası yönetimini basitleştiriyor ve akıllı bir şekilde otomatikleştiriyor. Fortinet ile birlikte çalışarak daha güvenli, daha çevik ve daha uyumlu olmaları için ortak müşterilerimize her zaman yardımcı olabileceğiz.”

Attivo Networks Pazarlama Müdürü Carolyn Crandall: “Saldırganlar ile savunma yapanlar arasında ‘tespit açığı’ tüm zamanların en yüksek seviyesinde olup bu durum tespit konusunda yeni yaklaşımları zorunlu kılmakla kalmıyor aynı zamanda bu tehditleri durdurmak için daha sıkı işbirliklerini de gerekli kılıyor. Aldatmaya dayalı tehdit tespit teknolojisi alanında bir lider olan Attivo, siber vakalara karşı gerçek zamanlı tespit, analiz ve hızlı yanıt için dinamik aldatmacaları kullanan tehditlere yönelik sürekli bir yönetim sağlıyor. Fortinet ile ortaklığımız, kurumların bu tehditlere karşı tüm uç noktalar genelinde senkronize güvenlik ile hızlı yanıt vermesini sağlayacak.”

Nuage Networks from Nokia İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Ferland: “Günümüzün veri merkezi ve BT yöneticileri daha dinamik, esnek, verimli ve yüksek güvenlik sunan bulut uyumlu altyapıları mümkün kılan sanallaştırılmış çözümler arıyor. Nokia’nın yazılım tanımlı çözümlere odaklanan girişimi Nuage Networks’ta, çığır açan teknolojilerin eşsiz ağ uzmanlığı ile birleşen benzersiz birlikteliğini kurumsal ve telekomünikasyon endüstrilerine getiriyor; ağ güvenliği, etkinlik ve tehdit tespiti için uçtan uca dağıtımlı bir çözüm ve tüm iş yükleri için otomatik yanıt imkanı sunuyoruz. Fortinet ve Nuage Networks’ün entegre ağ güvenlik çözümü, veri merkezlerinde daha önce yaygın olarak görülen beklenmedik ve kabul edilemez birçok riski ortadan kaldırıyor ve müşterilerimizin güvenlik çözümlerini sanal ortamları gibi dinamik hale getiriyor.” 

Silver Peak Teknik Ortaklıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fraser Street: “Mobil iş gücündeki artış, bulut kullanımının yaygınlaşması ve IoT’un yükselişi, kullanıcıların kurumlar ve servis sağlayıcılarından güvenli, güvenilir ve yüksek performanslı uygulama bağlantısı sunma talebini de ciddi şekilde arttırıyor. Genişbant ve hibrit WAN çözümleri alanında, global bir lider olan Silver Peak, uzaktan çalışanları iş uygulamalarına bağlantının tüm biçimlerini kullanarak esnek bir şekilde bağlanmalarını sağlayan yüksek performanslı SD-WAN çözümü sunuyor. Bir Fabric-Ready ortağı olarak, ortak müşterilerimiz güvenliklerinin SD-WAN çözümleri ile tam uyumlu olduğundan emin bir şekilde Fortinet Security çözümleriyle sıkı şekilde entegre esnekliğine sahip olacak.”

VeloCloud Ortak Kurucusu ve Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Woo: “Dağıtık işletmeler; mobilitenin, doğrudan internet erişiminin, herkese açık bulut uygulamalarının ve IoT’un yaygınlaşması nedeniyle ciddi bir değişimden geçiyor. Bulut üzerinden SD-WAN sunan bir şirket olan VeloCloud, kurulumu otomatikleştirerek ve özel, genişbant internet ve LTE bağlantıları üzerinden performansı arttırarak günümüzde sayıları hızla artan dağıtık işletmeler ve servis sağlayıcıları için şube WAN ağını basitleştiriyor. Birlikte çalışarak ortak müşterilerimizin karmaşıklığı azaltmak, ticari üretimi arttırmak ve BT yatırımlarını en üst seviyeye çıkarmaları için kapsamlı SD-WAN çözümümüz ile sıkı şekilde entegre edilmiş Fortinet’in gelişmiş Security Fabric özelliklerini kullanmalarını sağlıyoruz.” 

Versa Networks Kurucu ve CDO’su Kumar Mehta: “SD-WAN, geleneksel kurumsal geniş-alan ağlarını değiştiriyor. Ancak şubelerden internete doğrudan erişim imkanı sunmak yeterli güvenlik sağlanmadan ciddi riskler de doğurabilir. Versa olarak Fortinet’in Fabric-Ready Partner Programı’na katılmaktan ve ortak müşterilerimize kurumları genelinde güvenli bir SD-WAN çözümü kurmalarını sağlayacak entegre ve onaylı bir çözüm sunacak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri