Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber saldırı yöntemlerini tanıyarak bu saldırılardan korunabilirsiniz

Mobil cihaz güvenliği

Mobil cihazlar da giderek siber saldırganların öncelikli hedefi haline geliyor. Veri elde etmeye çalışan sahte uygulamalar veya zararlı yazılımlar özellikle Android işletim sistemli cihazlar için yaygınlaşıyor.

  • Gerçek uygulama ve güncelleme gibi görünen zararlı yazılımlara dikkat edin

    Üçüncü taraf uygulama mağazalarındaki sahte uygulama sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca, uygulamaları ve cihazları istismar eden kripto-gasp yazılımları gibi eklenti ve güncellemeler de artıyor. Bunlara ek olarak, gereksiz izin taleplerinde bulunan uygulamalara karşı da dikkatli olmak gerekiyor (cihaz Yöneticisi ve kötü amaçlı SMS’ler gibi).

  • Güvenli WiFi ağlarını kullanın. Ücretsiz WiFi ağlarına temkinli yaklaşın

    Ücretsiz WiFi erişimi sunan kamuya açık alanlar ve mağazalar iki nokta arasındaki bağlantıyı izinsiz izleyen saldırganlar için en uygun lokasyonlardır. Bu saldırılarda, saldırganlar WiFi hizmetlerinin kullanılabileceğini duyurur ve ardından bu ağı veri ele geçirmek için kullanırlar. Herkese açık bir WiFi ağı kullandığınızda, VPN bağlantılarını kullanın ve kritik işlemlerinizi gerçekleştirmekten kaçının. Pek çok mobil uygulama tanıdığı ağlara otomatik olarak bağlanacak şekilde programlanmıştır. Bundan faydalanan siber saldırganlar, kullanıcıların herhangi bir kullanıcı bilgisi girmeden otomatik olarak cihazlarını bu ağlara bağlamasını sağlamak için “Ev Ağı” gibi genel ağ adları kullanırlar.

Teknoloji Makaleleri