Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber saldırı yöntemlerini tanıyarak bu saldırılardan korunabilirsiniz

Nesnelerin İnterneti cihazları

Nesnelerin interneti cihazları giderek yaygınlaşan bir diğer saldırı vektörü olarak biliniyor. Çoğu nesnelerin interneti cihazının kolayca istismar edilebilmesi, kesintisiz internet bağlantısına sahip olması ve güçlü GPU işlemciler kullanması bu cihazların kripto-para madenciliği ve DDoS saldırıları için uygun bir hedef olmasını sağlıyor. Fortinet, bu cihazları hedef alan saldırılara karşı kullanıcılara şu önerilerde bulunuyor:

  • Kimlik bilgilerinizi güncelleyin

    En yaygın saldırı stratejisi, herhangi bir nesnelerin interneti cihazının ön tanımlı kullanıcı adı ve şifresini kullanarak cihaza bağlanmaya çalışmaktır. Sık sık yönlendirme cihazlarınızın, akıllı TVlerinizin ve ev eğlence sistemlerinizin şifrelerini değiştirin.

  • Akıllı arabalar

    Giderek daha çok cihaz birbirine bağlandıkça, güvenlik zafiyetleri de aynı oranda artıyor. Akıllı arabalar gibi cihazlar, sahip oldukları kullanıcı verileri, telefon numaraları ve hatta ödeme bilgileriyle saldırganlar için cazip hedefler olarak dikkat çekiyor. Bu cihazların ele geçirilmesi hem sürücüleri hem de yolcuları çeşitli risklerle karşı karşıya bırakıyor. Akıllı bir araba aldığınızda, dikkatlice inceleyin, ön tanımlı güvenlik ayarlarını değiştirin ve bilmediğiniz kaynaklardan uygulama kurulumu yapmaktan kaçının. Ayrıca, özellikle aracınızdaki ağa arayüz bağlantısıyla bağlanan Bluetooth bağlantılı cihazların güvenlik ve kimlik bilgilerini gözden geçirin.

Siber saldırılar bu ortak uyarılara dikkat etmeyen herkesi etkileyebilir. Kullanıcılar bir ağa bağlı cihazlar kullanmaya devam ettikçe, siber dolandırıcıların tuzağına düşme riskleri de artacak. Kullanıclar, günümüzde kendilerini hedef alan en yaygın siber dolandırıcılık yöntemlerinin farkında olarak ve bu yöntemlerin verdiği sinyallere dikkat ederek, kişisel verilerini ve ağa bağlandıkları bilgileri koruyabiliyor.

Teknoloji Makaleleri