Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber saldırı yöntemlerini tanıyarak bu saldırılardan korunabilirsiniz

fortinet-globaltechmagazineKullanıcılar, cihazları hedef alan siber saldırı yöntemlerini tanıyarak ve daha dikkatli davranarak bu saldırıları engelleyebilir.

Kişilerin ve Kurumların siber dolandırıcılıklara karşı kendilerini koruması söz konusu olduğunda, her durumda uygulanabilecek genel geçer bir çözüm bulunmuyor. Şirketler ve bireysel kullanıcılar yeni cihaz ve teknolojileri benimsedikçe siber saldırılara karşı daha çok açık veriyor. Fortinet, siber saldırganları motive eden değerli bilgileri etkin bir şekilde korumak için, öncelikle kişileri ve kurumları hedef alan farklı siber saldırı yöntemlerini anlamak gerektiğini öneriyor.

Modern siber saldırılara dair işaretler

Siber dolandırıcılar, bir ağa ya da cihaza ulaşmak, para sızdırmak veya değerli bilgileri çalmak için çok çeşitli taktik ve yöntemler uyguluyor. Günümüzün gelişen tehditlerini, kişilerin ve kurumların bu tehditlere karşı nasıl bir savunma yöntemi geliştirebileceklerini anlamak, siber suçluların kullandığı sosyal mühendislik taktiklerini bilmekten geçiyor.

Bunu akılda tutan kişiler ve kurumlar, kendilerini hedef alan siber saldırıların ortak noktalarını öğrenerek saldırıların etkisini azaltabilirler:

Teknoloji Makaleleri