Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber saldırı yöntemlerini tanıyarak bu saldırılardan korunabilirsiniz

Hedef odaklı oltalama saldırıları (spear phishing)

Oltalama saldırıları toplu olarak ve fark edilmesi genellikle kolay içerikler olarak gönderilirken, hedef odaklı oltalama saldırıları daha net hedefler belirler ve daha sofistike bir yapıya sahiptirler. Hedef odaklı oltalama saldırılarını kullanan saldırganlar kurbanları hakkında kapsamlı bir araştırma yürüterek saldırılarının başarı şansını artırmak için kurbanlarının çalıştığı kurum, iş arkadaşları ve ilgi alanlarını öğrenmek için mesai harcarlar. Hedef odaklı saldırılara karşı etkili bir şekilde korunmak için şunlara dikkat edilmesi önem arz ediyor:

  • E-posta doğrulama hizmeti kullanın

    E-posta doğrulama hizmetleri aldığınız e-postaları gönderen kaynağın Administrative Management Domain (ADMD)’deki kimliklerle kullanılan e-posta adresinin eşleşip eşleşmediğini teyit eder.

  • Bilgilerinizi paylaşırken tedbirli olun

    Her ne kadar basit gibi görünse de, kullanıcılar biraz daha dikkat ederek kendi bilgilerini kendileri paylaşmazsa, oltalama saldırıları etkin bir yöntem olmaktan çıkacaktır.

  • Güvenlik hijyenine özen gösterin

    En temel güvenlik hijyeni uygulamalarının hayata geçirilmesi, cihazlara zararlı yazılım bulaştırmayı, bilgilere ve kurumların ağına erişmeyi amaçlayan saldırganların en yaygın saldırı vektörlerini kullanmalarına engel olur. Basit, günlük alışkanlıkları değiştirerek saldırıların bir cihazı veya bir ağı tamamen ele geçirmelerini önlemede büyük bir yol kat edilebilir.

Teknoloji Makaleleri