Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, kullanıcılarına 7 milyar dolar tasarruf sağladı

Red-Hat-globaltechmagazineRed Hat ve IDC’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Red Hat Enterprise Linux, müşterilerinin sadece 2019 yılında yaklaşık 7 milyar dolar tasarruf etmesini sağladı.

Ayrıca her yıl dünya çapında kurumsal hasılatın 10 trilyon dolarlık payına etki eden öncü kurumsal Linux platformu, kullanıcılarına 1 trilyon dolardan fazla ekonomik fayda sağlıyor.

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, Inc., bu baharda IDC ile Red Hat Enterprise Linux’un küresel kurumsal ekonomiye katkısını analiz eden yeni bir araştırmaya imza attıklarını duyurdu. Araştırmada etkileyici sonuçların yanı sıra Red Hat’in iş ortaklarına sağladığı fırsatlar yer alırken, Red Hat Enterprise Linux müşterilerine elde ettikleri faydayı da gözler önüne seriliyor.

Araştırmaya göre dünyanın öncü kurumsal Linux platformu her yıl dünya çapında kurumsal hasılatın 10 trilyon dolarlık payına “dokunurken”, müşterilerine de 1 trilyon dolardan fazla ekonomik fayda sağlıyor. Bu rakamın yaklaşık 7 milyar doları BT tasarruflarından geliyor. Kurumsal bilişimin pek çok alanında ayak izi olan BT kurulumlarında yaygın, esnek ve açık işletim sisteminin ne kadar önemli olduğu göz önüne alarak hibrit bulutu benimseyen şirket sayısının artmasıyla, müşterilerin bu avantajları kullanmaya devam edecekleri görülüyor.

Yaklaşık 7 milyar dolarlık tasarruf

Altyapılarını dönüştürmek için Red Hat teknolojilerine ve hizmetlerine yatırım yapmayı planlayan müşteriler, akıllı bir yatırım yapacaklarından emin olmak istiyor. Red Hat Enterprise Linux, IDC’nin araştırmasına göre hasılata sağladığı faydalar ve tasarruf imkanlarıyla alınan ücretin karşılığını fazlasıyla veren bir işletim sistemi. Red Hat Enterprise Linux’u kullanan BT kuruluşları, azalan harcamalar ve artan verimlilik sayesinde sadece 2019’da 6,8 milyar dolarlık tasarruf yapabiliyor.

Red Hat Enterprise Linux, trilyonlarca dolar değerinde küresel kurumsal hasılata dokunan BT hizmete alımlarına güç veriyor. IDC araştırmasına göre kurumsal aktiviteleri desteklemek için yapılan hizmete alımlarda Red Hat Enterprise Linux kullanıcıları, artan hasılatın ve/veya azalan harcamaların toplamında 2023’e kadar 1 trilyon dolar değerinde ekonomik yararlara sahip oluyor.

Red Hat aboneliğinin değeri

Kurumlar Red Hat Enterprise Linux’u kullanmaya başladığında kazançları sadece yazılımdan yapılan tasarrufla kalmıyor. 2002’den itibaren Red Hat hizmetleri ve yazılımları abonelik modeliyle kullanılabiliyor. Bu model sayesinde kurumlar, Red Hat’in on yıllar boyunca elde ettiği açık kaynak uzmanlığı, liderliği ve ödül kazanmış desteği sayesinde kurumsal altyapı yazılımlarını yönetmek yerine kendi işlerini büyütmeye odaklanabiliyorlar. Abonelik sistemine geçiş yapan müşteriler üretime hazır koda, yaşam döngüsü yönetimine, yazılımların bir arada çalışabilme imkanına ve kurumların BT’lerini daha etkili yönetmelerine yardımcı olacak uzmanlara sahip oluyor. Red Hat’in aboneliğinin sunduğu özellikler ve faydalar arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Kurumsal kullanıma göre düzenlenmiş ve optimize edilmiş stabil açık kaynak teknolojisi.
  • Güvenilir bir danışmandan güvenlik kaynakları ve denetim imkanı.
  • İnovasyon ve geliştirmeleri takip etmek için açık kaynak topluluklarının bilgisine ve etkisine erişim.
  • Teknik desteğe, belgelere ve araçlara erişim.
  • Daha uzun yaşam döngüsü esneklik için Red Hat Enterprise Linux’un kurumların belirli ihtiyaçlarına cevap veren versiyonunu benimsemek.
  • Kavram kanıtlamadan hizmete alıma kadar her şey ve daha fazlası için Red Hat ile işbirliği
  • Orijinal ürün üreticilerinin (OEM) ve kanal, donanım ve bulut sağlayıcılarının (CCSP) yer aldığı iş ortaklarından oluşan geniş bir ekosistem.

Müşteriler aynı zamanda ek araçlara ve kaynaklara erişebilmek için Red Hat Müşteri Portalı’na da erişebiliyor. Bu abonelik modeliyle Red Hat ve müşteriler arasında önemli kurumsal değerlerin sağlandığı ve müşterilerin gelişmesine yardımcı olan bir ilişki oluşuyor.

BT kuruluşlarına faydası

Modern BT kuruluşlarının şirketlere dönüşen rekabet ve pazar koşullarına karşı başarı sağlayacak kaliteli BT hizmetleri sunması gerekiyor. Açık kaynak yazılımları, BT kuruluşlarının kurumsal teknoloji portföyünde stratejik bir yere sahip. Ancak BT ekiplerinin bu yazılımların üretim sistemleri için gerekli olan sağlamlığa ve güvenilirliğe sahip olmaya devam edeceğinden emin olması gerekiyor.

Red Hat Enterprise Linux, BT kuruluşlarına bu konuda yardımcı olabilmek için uygun maliyetli, verimli ve daha güvenilir olmanın yanında BT ekiplerinin genel giderlerini azaltan bir işletim sistemi olarak öne çıkıyor. IDC’nin araştırmasına göre Red Hat Enterprise Linux’u kullanan BT kurumları aşağıdaki faydalara sahip oluyor:

  • BT çalışanlarının verimliliğini artırmak için yapılan harcamalarda yüzde 12 tasarruf
  • Sunucu maliyetlerinde yüzde 18 tasarruf
  • Yazılım maliyetlerinde yüzde 70 tasarruf

BT grupları aynı zamanda mevcut Linux uzmanlıklarını, kaynak ve kapsamlı ürün belgeleri bulabilmek için kullanabilecekleri Red Hat’in bilgi tabanıyla geliştirebiliyor.

Müşterilerin Red Hat Enterprise Linux’tan faydalanabileceği alanlar

Red Hat müşterileri sektörlerindeki liderlikleriyle ve problem çözebilme yetenekleriyle öne çıkıyor. Açık teknolojinin kurumsal değerlerine inanan kökleşmiş şirketlerden ve enerjik yeni şirketlerden oluşan Red Hat müşterileri, dünyanın öncü kurumsal Linux platformunu mevcut uygulamalarını ölçeklendirebilecekleri ve gelişmekte olan teknolojileri hibrit bulut üzerinde kullanıma alabilecekleri bir temel olarak kullandığında birçok avantaj kazanıyor. Red Hat Enterprise Linux’un çıplak metal sunuculardan, sanal makinelere, konteynerleştirleştirilmiş uygulamalardan genel ve özel bulut ortamlarına da kadar pek çok kullanım alanı mevcut.

Kaynak: Red Hat’in sponsor olduğu IDC araştırması, The Economic Impact of Red Hat Enterprise Linux: Trillions, Yes Trillions, of Dollars, Mayıs 2019

Teknoloji Makaleleri