Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tech Data, Oracle’ın yetkili distribütörü oldu

Tech-Data-Oracle-globaltechmagazineTech Data ve Oracle, Türkiye’de Oracle ürünlerinin dağıtımı konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma dahilinde Oracle’ın tüm ürün ve çözümlerinin dağıtımı Türkiye’de Tech Data tarafından yapılacak.

Oracle PartnerNetwork’ün (OPN) Platinum düzeyinde üyesi olan Tech Data, Oracle’la tüm ürünlerinin Türkiye’de dağıtımı ve satışı konusunda yetkilendiren özel bir işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalanan işbirliği anlaşması dahilinde Tech Data; Oracle Applications, Cloud Platform (PAAS), Cloud Infrastructure (IaaS), Industry Solutions, Middleware, Database, IT Infrastructure çözümleri, Cloud at Customer ürün grubu, Engineered Systems, Server&Storage ve ODA ürün portföyü dahil olmak üzere tüm Oracle çözümlerinin Türkiye’de dağıtımı ve satışını gerçekleştirebilecek.

26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenen lansman toplantısıyla Tech Data ve Oracle işbirliği müşteri ve iş ortaklarına duyuruldu.

Dünyanın birçok bölgesinde Tech Data ile çok başarılı işbirliklerine imza attıklarını ifade eden Oracle EMEA Bölgesi Katma Değerli Distribütörlerden Sorumlu Kıdemli Direktörü Al Patel sözlerine şöyle devam etti: “Tech Data’nın sahip olduğu küresel satış gücü, kendini ispatlamış güçlü bir iş ortağı çözümü sayesinde bizim daha fazla pazara ve müşteriye çok daha hızlı ve verimli bir şekilde ulaşabilmemize olanak tanıyor. İmzaladığımız bu işbirliği anlaşması ile Türkiye’de hayata geçirdiğimiz bu ortaklığın başarıyla sonuçlanacağından eminiz.”

Oracle CAT & GCMM Bölgesi Katma Değerli Distribütörlerden Sorumlu Kıdemli Yöneticisi Hülya Yılmaz, “Tech Data Türkiye’nin gücü ve uzmanlığıyla ilişkilerimizi geliştirmekten ve daha öteye taşımaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize daha fazla teknoloji seçeneği sunmamıza olanak tanırken pazardaki varlığımızı daha da güçlendirmemizi ve genişletmemizi sağlayacak” dedi.

Tech Data’nın kanal iş ortaklarına gerekli tüm katma değerli hizmetleri sağlayarak uzun yıllardır Avrupa’da Oracle ürünlerinin dağıtımı görevini üstlendiğini belirten Tech Data Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu anlaşma, Tech Data’nın müşterilerine sunduğu hizmetleri ve desteği geliştirebileceği ve hissedarları için karlı bir şekilde büyümeye devam edebileceği teknoloji alanında ve çeşitli coğrafyalarda seçici iş ortaklıkları kurarak katma değerli işlerini büyütme stratejisinin çok önemli bir kanıtıdır. Türkiye dahil olmak üzere Oracle ile olan ilişkilerimizin genişlemesi özellikle yeni nesil çözümler alanında pazarı büyütme konusunda bize olağanüstü bir enerji sağlayacak.”

Teknoloji Makaleleri