Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Nutanix, kurumsal masaüstü hizmeti çözümünü güçlendirdi

nutanix-globaltechmagazineNutanix, Hizmet Olarak Masaüstü (DaaS) çözümü Xi Frame’in yeni özelliklerle donatıldığını duyurdu. Kurumsal müşterilere çok daha zengin bir deneyim yaşatacak olan yenilenmiş çözüm; daha güçlü güvenlik, daha fazla esneklik ve daha geniş kullanım olanağı sunuyor. Yeni özellikler arasında; Nutanix AHV üzerinden ofis içindeki masaüstü iş yüklerini daha rahat ekleme, kullanıcı profili yönetimi için genişletilmiş destek, Windows uygulamalarını Aşamalı Web Uygulamalarına (PWA) dönüştürebilme, 69 bölgede Microsoft Azure, Google Cloud Platform ve Amazon Web Services (AWS) için artırılan bölgesel veri merkezi desteği yer alıyor.

Müşterilere dakikalar içinde uzaktan çalışabilme olanağı sunan güçlü Xi Frame çözümü, toplam gelirler bakımından 2020 mali yılının üçüncü çeyreğinde rekor kırarak Nutanix’in aynı dönemde yaptığı yeni müşteri anlaşmalarının %20’sini oluşturan son kullanıcı bilgi işlem çözümlerine önemli bir katkıda bulundu.

COVID-19 salgını tüm dünyada şirketlerin çalışma yöntemlerinde önemli değişikliklere neden oldu. Çoğu şirket bir anda çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı sunmak zorunda kaldı. Xi Frame gibi çözümler bu süreçte şirketlere yardımcı oldu. Ülkelerde kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılırken çoğu şirket, sokağa çıkma yasaklarında artan verim ve sosyal mesafenin korunması yönündeki tavsiyeler nedeniyle uzaktan çalışmaya devam etmeyi planlıyor. Kurumların uzun vadeli ihtiyaçlarına yanıt veren uzak masaüstü ve DaaS çözümlerinin daha yaygın bir şekilde kullanılacağı öngörülüyor.

“Nutanix her zaman müşteri odaklı bir şirket oldu. Müşterilerimizin BT operasyonlarını sadeleştirmek ve işlerini ilerletmelerine yardımcı olacak çözümler sunmak için çalışıyoruz. Son birkaç ay da bundan farklı değildi.” diyen Nutanix Başkan Yardımcısı ve Masaüstü Hizmetleri Genel Müdürü Nikola Bozinovic, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut global durum, birçok şirketi önceden en temel çözümlere sahip olmayan şirketleri bile uzaktan çalışmaya geçmek zorunda bıraktı. Bu aşamada Nutanix Xi Frame bu şirketlerin ihtiyaçlarını karşıladı. Müşterilerimize yardımcı olmak için onlara mükemmel hizmet sunmaya ve bu hizmetleri mevcut ortamlarına hızla entegre etmelerini sağlamaya odaklanıyoruz.”

Nutanix’in DaaS çözümü Xi Frame, müşterilerin istedikleri altyapıda sanal uygulamalar ve masaüstleri çalıştırmasını sağlayan bulut tabanlı bir hizmet. Çözüm; ofis içinde Nutanix AHV ve Microsoft Azure, Google Cloud Platform veya AWS gibi açık bulut altyapılarını destekliyor. Xi Frame uzaktan çalışmayla ilgili birçok sorunu ortadan kaldırırken hem çalışanlara hem de müşterilere bir saatten az bir sürede tamamen güvenli sanal çalışma ortamları sunabiliyor. Ayrıca masaüstü ve uygulama kurulumunda da müdahale ihtiyacını azaltıyor.

“COVID-19 salgını başladığında PATHS olarak onlarca merkezimizdeki yüzlerce çalışanımızın işlerini evden yürütebilmesi için güvenli ve güvenilir bir uzaktan erişim çözümüne ihtiyaç duyduk.” diyen sağlık sektörüne yönelik finans çözümleri alanında lider Physician and Tactical Healthcare Services (PATHS) LLC Başkanı Tony Mackiewicz, şunları belirtti: “AHV üzerinde çalışan Nutanix Xi Frame, hiçbir bağlantı sorunu yaşamadan hızlıca 200 kişiye evden güvenli çalışma imkanı sunmamızı sağladı. Çalışanlar istedikleri yerde istedikleri cihazdan, ihtiyaç duydukları sistemlere ve uygulamalara uzaktan erişebiliyor.”

Xi Frame çözümünü kurumsal müşteriler için daha da güçlendiren Nutanix, yeni sürümle aşağıdaki özellikleri sunacak:

  • Nutanix AHV’de Daha Zengin Bir Deneyim: Müşterilerin ofis içi kurulumları için Xi Frame’i AHV üzerinden kullanıma sunan Nutanix, daha zengin bir kullanıcı deneyimi için çeşitli yeni özellikler ekledi. Bunlar arasında kurulumu sadeleştiren Cloud Connector Appliance’ın yeni bir sürümü ve Frame Remoting Protocol’u (FRP) destekleyen güvenli bir ters ara sunucu olan Streaming Gateway Appliance (SGA) bulunuyor.
  • Kurumsal Profillere Genişletilmiş Destek: Xi Frame şimdi masaüstlerinin bir alan adına katılmadığı durumlarda da kurumsal kullanıcı profillerini destekliyor. Önceden bu özellik yalnızca alan adına dahil sanal masaüstlerini destekliyordu. Bu yeni esneklik Xi Frame için daha geniş kullanım alanı sunuyor. Dahili kurumsal profil özelliği tek tıklamayla entegre edilebiliyor ve uyarlanabilir çalışma alanı yönetim çözümleri sağlayıcısı Liquidware iş birliğiyle sunuluyor.
  • Aşamalı Web Uygulamalarına Destek Xi Frame şimdi Windows uygulamalarının birçok platformda kullanılabilen Aşamalı Web Uygulamalarına (PWA) otomatik olarak dönüştürülmesine destek veriyor. Bir tarayıcı üzerinden web sayfaları veya web siteleriyle sunulan aşamalı web uygulamaları, yerleşik ve kurulu uygulamaların da kullanımını kolaylaştırıyor. Bir PWA kurulduğunda kullanıcılar tarayıcıya gitmeden de uygulama simgesine tıklayarak yazılıma erişebiliyor. Bu teknoloji birden fazla platformda kullanılabildiğinden, Xi Frame üzerinden yayınlanan Windows uygulamaları yalnızca Windows cihazlarında değil Chromebook’lar, Mac’ler ve Windows tabanlı olmayan diğer cihazlarda da çalıştırılabiliyor. Windows yazılımlarını tarayıcı üzerinden çalıştırma konusunda öncülük sağlayan PWA desteği, Xi Frame’in geleneksel Windows yazılımları ile modern web uygulamalarını yakınlaştırmasına önemli bir örnek teşkil ediyor.
  • Tüm Dünyada Daha Geniş Veri Merkezi Yayılımı: Son aylarda Nutanix Xi Frame; Güney Afrika, Fransa, Hong Kong, Finlandiya, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve ABD’de daha fazla bölgesel veri merkezine destek vermeye başladı. DaaS çözümü; Microsoft Azure, Google Cloud Platform ve AWS iş birliğiyle tüm dünyada 69 adet veri merkezinde sunuluyor.

Teknoloji Makaleleri