Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Entegre Akıllı KenTT Projesi Karaman’da Başladı

turktelekomgrup_globaltechmagazineTürk Telekom Grubu Türkiye’nin ilk entegre akıllı şehir projesini Karaman’da başlattı. Proje, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Grup Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca ev sahipliğinde ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu.

Türk Telekom Grubu ve iş ortakları tarafından geliştirilen uygulamalarla, Karaman’da trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçları Akıllı KenTT Operasyon Merkezi’nden yönetilecek. Şehir, vatandaşlar için daha yaşanabilir hale gelirken, ekonomik ve çevresel olarak da büyük kazançlar sağlanacak.

Akıllı KenTT projesi Türkiye çapında gelişmekte olan belediyelerin hayatını kolaylaştıracak. Türk Telekom Grubu, aynı gün Karaman Çağrı Merkezi açılışını gerçekleştirdi.

Yapılan bu yatırımla bölgede 250 gence istihdam sağlayacak olan merkez Avea ve TTNET operasyonlarının yanı sıra Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne de (DHMİ) hizmet verecek.

Teknoloji Makaleleri