Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Prometeon, NetApp çözümleri ile performansına güç katıyor

NetApp-Prometeon-Tech-Data-Basari-HikayesiPrometeon Lastik Grubu, tüm dünyada endüstriyel lastik odaklı tek şirket olarak, Pirelli markasıyla premium endüstriyel ve ticari lastikleri üretiyor ve satışa sunuyor. Prometeon Lastik Grubu, Mart 2017’ye kadar Pirelli Grubu’nun bir parçasıydı. O tarihten bu yana Prometeon ve Pirelli, iki ayrı şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Mevcut sistemde kullanılan sunucularda bazı performans yetersizlikleri ve gecikmeleri yaşanmaktaydı. Artan iş hacmi nedeni ile yedekleme işlemleri çok uzun sürelerde gerçekleşmekteydi. Bunun yanı sıra disk kapasiteleri de yeterli olmamaya başlamıştı. Bunun neticesinde Prometeon, mevcut sistemlerini yenileme kararı aldı.

Projenin başlangıç aşamasında mevcut sistemlerin ve sunucuların disk kullanım parametreleri incelenerek performans değerlendirilmeleri gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda NetApp AFF A200 depolama çözümünün ihtiyacı karşılayacak en iyi çözüm olduğuna karar verildi.

Matris Bilişim Kurumsal Satış Yöneticisi Özlem Önçeken, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“Projenin başlangıç aşamasında müşterimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda titiz ve özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz değerlendirmeler neticesinde verimlilik ve performans bakımından en uygun ürünün NetApp AFF A200 serisi olduğuna karar verdik. Bununla birlikte NetApp, hem fiyat hem de performans bakımından avantajlı bir çözüm ortaya koyuyordu. Ciddi bir şekilde artıları olan bir ürün. Performans, verimlilik ve kullanımının kolaylığı bakımından da müşterilerimiz tarafından güzel geri dönüşler alıyor olmamız bizi memnun etti.”

Gerçekleştirilen bu projenin iş süreçlerindeki yükü azaltarak verimliliği daha da arttırdığını ifade eden Prometeon IT Müdürü Serkan Mutlu projeyi “Mevcut sistemimizi yenilemeden önce yapmış olduğumuz testleri NetApp konumlandırdıktan sonra tekrar gerçekleştirdiğimizde gözle görülür bir performans artışı olduğunu gözlemledik. Bununla birlikte NetApp, hem yönetimi kolay kullanıcı dostu bir ürün hem de teknik destek konusunda her zaman verdiği sözlerin arkasında duran bir marka.” sözleriyle değerlendirdi.

Tech Data NetApp İş Ortağı Yöneticisi Gökhan Çakır proje ile ilgili görüşlerini şu sözler ile ifade etti:

“NetApp, dünya genelinde sunduğu çözümler ile birçok farklı endüstride müşterinin veri merkezinde vazgeçemediği bir marka haline gelmiştir. Özellikle depolama teknolojileri ve buluta hazır çözüm portföyü ile müşterilerin sadece bugün değil gelecekte de ihtiyaç duyacağı altyapıyı vaat etmektedir.

Tech Data NetApp İş Birimi olarak iş ortaklarımızla birlikte müşterilerimizin ihtiyaç duya- cağı çözümleri kendilerine sağlamak, yatırım kararı öncesinde doğru bir seçim yapmaları için her zaman bize ulaşmalarını tavsiye ediyoruz.”

NetApp-Prometeon-Tech-Data

Teknoloji Makaleleri