Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Taraftar token hacmi 19 milyon doları aştı

paribu-globaltechmagazineParibu’da Juventus 9.2 milyon dolar, Paris Saint-Germain 6 milyon dolar, Trabzonspor 2.1 milyon dolar ve Galatasaray 1.8 milyon dolar işlem hacmine ulaştı.

Kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunan Paribu, Türkiye’deki yatırımcıları ilklerle buluşturmaya devam ediyor. Taraftar ve yatırımcıların kulüplerle doğrudan bağ kurmasını sağlayan Paribu, Socios iş birliğiyle Galatasaray ($GAL), Trabzonspor ($TRA), Juventus ($JUV) ve Paris Saint-German ($PSG) taraftar token’larını listeledi.

Türkiye’de yalnızca Paribu’da listenen taraftar token’ları kısa sürede büyük ilgi gördü ve 19 milyon doları aşkın işlem hacmi oluşturdu:

  • Juventus ($JUV) 9.2 milyon dolar
  • Paris Saint-Germain ($PSG) 6 milyon dolar
  • Trabzonspor ($TRA) 2.1 milyon dolar
  • Galatasaray ($GAL) 1.8 milyon dolar

Taraftar token’larının Paribu’da listelenmesi hakkında konuşan Paribu CEO’su Yasin Oral, “Paribu, 2017’den beri ilklere imza attı ve taraftar token listelemesi de bunlardan biri. Kripto para birimleri, hem yatırım aracı olarak kabul görmeye başladı hem de kullanıcılarına birtakım ayrıcalıklar tanıyor. Amacımız, taraftarların kulüplerde daha fazla rol oynamasına ve kulüplerin de bu projeyle gelir elde etmelerine aracı olmak. Sadece Türkiye değil, Avrupa takımlarının da taraftar token’larını listeleyerek, taraftarların Avrupa kulüpleriyle de entegrasyonunu sağlamak istiyoruz” dedi.

Taraftarlara özel ayrıcalıklar

Taraftar token’ları birer yatırım aracı olmasının yanı sıra taraftarlara kulüpler tarafından birçok özel hak sağlanmasına da olanak tanıyor. Taraftar token’ı sahipleri kulüpler açısından bağlayıcı olan taraftar oylamalarında oy kullanma imkânının yanı sıra VIP maç biletleri ve imzalı forma gibi ödüller kazanabilecekler.

7/24 kripto para işlemi yapmanın mümkün olduğu Paribu’da kullanıcılar Türk lirası ile kolaylıkla taraftar token’ı alıp satabiliyor. İşlemler “Kolay Al/Sat” seçeneği üzerinden tek adımda da yapılabiliyor.

Taraftar token’larının yanı sıra Paribu’nun kripto para listesi genişlemeye Avalanche, Maker ve Polkadot ile devam ediyor. Temel ve teknik özelliklerini inceleyip kriterlere uygun olanları listeleyen Paribu’da kripto para işlemleri güvenle yapılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri