Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm Metal Kılıflı Mobil Cihazlara Kablosuz Şarj İmkanı Sunan İlk Şirket Oldu

qualcomm_globaltechmagazineQualcomm WiPower şarj teknolojisi engelleri ortadan kaldırarak mobil kullanıcılar için daha esnek ve rahatlık sağlıyor.

SAN DIEGO, Kaliforniya, Bir Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc., metal dış yüzeye sahip cihazlar için kablosuz şarj çözümü geliştirdi. Qualcomm® WiPower™ teknolojisini kullanan çözüm Rezence™ standardıyla uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Çözüm ayrıca, metal cihazlar için duyurulan ilk kablosuz şarj çözümü oldu ve Qualcomm’un kablosuz enerjide inovasyona yönelik bağlılığının da bir göstergesi oldu. Bir cihazı arka metal yüzeyden şarj etmeye yönelik tasarım tekniklerinin yanı sıra tam kapsamlı WiPower referans tasarımları da WiPower lisans sahiplerine bugün sunuldu.

Akıllı telefonların ve diğer cihazların kablo kullanılmadan şarj edilmesi tüketicilere eşi benzeri görülmemiş bir rahatlık sunacak. Bu gelişmeden önce, metal dış yüzeye sahip cihazların şarj edilmesi, kablosuz şarj teknolojileriyle uyumsuzluk gösteriyordu.

Qualcomm Incorporated Kablosuz Şarjdan Sorumlu Genel Müdürü Steve Pazol, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Metal dış yüzeye sahip cihazlar için kablosuz şarj çözümünün geliştirilmesi tüm sektör için ileriye yönelik bir adımı temsil ediyor. Günümüzde sürekli artan sayıda üretici, ürün tasarımlarına daha fazla yapısal destek ve elbette estetik görünüm için metal alaşımlar kullanmayı tercih ediyor. Qualcomm’un mühendislik  alanında geldiği nokta, kablosuz enerji alanındaki önemli bir engeli ortadan kaldırıyor ve herkesin arzuladığı bu özelliğin tüketici elektroniği ve kullanım alanlarında daha geniş çapta yaygınlaşmasına imkân tanıyor.”

WiPower ve Rezence standardını karşılayan diğer teknolojiler, şarj alanına giren metal objelere karşı daha yüksek toleransa sahip bir frekansta çalışıyorlar. Bugüne kadar anahtar ve metal para gibi nesnelerin şarj alanına alınmasıyla şarj süreci etkilenmeyebiliyordu. Artık, WiPower sayesinde cihazın kendisi de metalden yapılmış olabilecek. Bu gelişme, WiPower’ın günümüzde 22 watt’a kadar enerji gerektiren cihazları şarj etme becerisini koruyor. Şarj etme hızı diğer kablosuz şarj teknolojilerine ya denk ya da daha yüksek oluyor.

Yakın Alan Manyetik Rezonans teknolojisini temel alan WiPower, kablosuz şarjda daha fazla esneklik ve rahatlık sağlayarak, geniş çeşitlilikteki uyumlu tüketici elektroniği ve cep telefonu cihazlarının kesin hizalama ya da doğrudan fiziksel temas olmadan şarj edilebilmelerine imkân tanıyor. Tüm bunların yanında teknoloji farklı güç gereksinimlerine sahip birden fazla cihazın aynı anda şarj edilmesini sağlarken Bluetooth Smart kullanarak donanım gereksinimlerini de en düşük seviyeye indiriyor.

Kablosuz Enerji Birliği (A4WP) üyesi olan Qualcomm, kablosuz şarj teknolojilerinin gelişimine etkin olarak katkı sağlıyor ve çoklu alıcı ve verici tasarımlarına yönelik Rezence sertifikasyonunu sağlayan ilk üye şirketler arasında yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri