Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Index Grup yurtdışına açılıyor

index grup globaltechmagazine2019 yılı sonunda cirosunu 3 milyar dolara çıkarmayı amaçlayan Index Grup, bu hedefini gerçekleştirmek için yurtdışına açılım planını hayata geçirdi. Grup, bünyesindeki Artım Bilişim üzerinden ilk etapta Orta Asya’nın yedi ülkesine Oracle ürünlerinin dağıtımını yapacak.

27 yıldır Türk bilişim sektörü içerisinde “geleceğin teknoloji dağıtım grubu” vizyonu ile hareket eden ve halen 150’den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup, yurtdışına açılmak için düğmeye bastı.

2023’te teknoloji kulvarında Avrupa’nın en büyük 5 teknoloji distribütöründen birisi olmayı hedefleyen grup, yurtdışına açılımını ise bünyesinde bulunan Artım Bilişim üzerinden Orta Asya ülkelerine yaparak başlatma kararı aldı. Index Grup, 2011 yılından bu yana çatısı altında bulunan Artım Bilişim’in kalan hisselerini de geçtiğimiz günlerde satın alarak şirketin tamamına sahip olmuştu.

Mevcut işlerinin yanı sıra portföyüne; bulut bilişim çözümleri, büyük veri çözümleri ve nesnelerin İnterneti gibi ürünleri de ekleyecek olan Artım Bilişim, katma değerli bu ürünleri; yurtdışında başta Azerbaycan olmak Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’daki kurumsal müşterilere yetkinliği yüksek kanal iş ortakları ekosistemi ile götürecek. Artım Bilişim bu amaçla ilk olarak da Oracle ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Kamu, bankalar ve telekomünikasyon operatörlerinin ilk hedef olarak belirlendiği yurtdışına açılım sürecinde Oracle ile başlayan yolculuğun başka ürün gruplarıyla da devam etmesi ve Orta Asya’daki yedi ülke dışında diğer ülkelere de genişletilmesi hedefleniyor.

Hedef 2019 yılında 3 milyar dolarlık ciro

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “Yeni Türkiye” yapılanmasının meyvelerini almaya başladıklarını ve 2017’nin 2. yarısında çok daha başka, çok daha rahat bir Türkiye göreceklerine inandıklarını vurgulayarak, “Bu inançla yol haritamızı, yeni ürün gruplarının daha fazla öne çıkacağı varsayımı üzerine kurguluyor, bu yönde ilerlemeyi düşünüyoruz. Doğal olarak da muhtelif yeni yatırımlarımız söz konusu olacak. Özellikle yurtdışı açılımımızın ve şirket satın almalarımızın daha da artacağı bir yıl olmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Index Grup olarak 2019 yılı sonunda net hedeflerinin 3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak olduğunu da ifade eden Bilecik, bu cironun 500 milyon dolarlık kısmını Artım AŞ ile gerçekleştirmek istediklerini belirterek, “Artım Bilişim ile başladığımız bu yeni açılım, yurtdışındaki tecrübelerimizi artırmakla kalmayacak aynı zamanda 2023’te teknoloji kulvarında Avrupa’nın en büyük 5 teknoloji distribütöründen biri olma yolunda bize büyük bir motivasyon kaynağı da olacaktır.” şeklinde konuştu.

Teknoloji Makaleleri